5 kroků ke správnému alarmu

12.01.2019

Ideální příležitostí pro instalaci domácího alarmu je stavba či rekonstrukce. Nicméně díky rozvoji bezdrátových technologií dnes můžete dovybavit bezpečnostním systémem i dávno zabydlený domov. Jaké věci je třeba promyslet předem, abyste potom byli dlouhá léta spokojeni?

 

bg-section-intro-alarmy-byt.jpg

Typ instalace

Pečlivě zvažte, zda si troufnete na samostatnou montáž zabezpečení, nebo ji svěříte specialistům. Model „Udělej si sám“ sice může znít cenově lákavě, ale nedosahuje obvykle kvalit profesionální instalace, a to jak z hlediska funkčnosti, tak z pohledu uživatelského komfortu. Zdraví a bezpečí jsou jedny z nejdůležitějších životních hodnot, takže stejně jako když v nemoci jdete k lékaři, zde doporučujeme certifikovaného montážního partnera.

Ovládání systému

Je třeba si uvědomit, že budete v kontaktu s alarmem prakticky denně, proto by mělo být jeho ovládání uživatelsky co nejpřívětivější. Mobilní aplikace je dnes takřka samozřejmostí, myslete ale třeba také na to, že budou systém ovládat vaše malé děti. Proto se hodí i možnost snadné autorizace čipem.

Napojení na pult centrální ochrany

A když jsme u té aplikace: i když dává skvělé povědomí o tom, co se doma děje, není samospasitelná. Jste si jistí, že budete mít pořád čas vše hlídat sami nebo s pomocí známých? Co uděláte, když do objektu někdo vnikne? Doporučujeme proto alarm napojit i na pult centralizované ochrany, který objekt monitoruje za vás a v případě poplachu vyšle na místo zásahovou jednotku.

Chytré funkce

Když už vám namontovaný alarm zajistí bezpečí, nestálo by za to, aby dopomohl i k vyššímu komfortu? Dívejte se proto také na možnosti rozšíření systému o funkce chytré domácnosti, třeba dálkové ovládání termostatu, osvětlení nebo vrat od garáže. Věřte, že si za jejich pořízení budete později mnohokrát děkovat.

Servis

Ani dokonalý alarm se čas od času neobejde bez servisu, což nemusí nutně znamenat řešení poruchy, ale třeba jen pravidelnou výměnu baterií v siréně. Zvažujte proto při jeho výběru i toto hledisko: Je v okolí vašeho bydliště dostatečná servisní síť? Jak dlouho budete čekat na příjezd technika? Každý den zdržení totiž znamená, že váš domov není plně v bezpečí. A to určitě nechcete...

Vyberte si některé z našich řešení

Chci kontaktovat prodejce Jablotron

Napište nám Nebo volejte
800 800 522