Jablotron

Вистинска заштита за целото семејство

JABLOTRON 100+ паметен алармен систем

Направете го Вашиот дом, побезбедно место и уживајте во чувството на вистински мир. Паметниот алармен систем JABLOTRON 100+ ќе го заштити комплетно Вашиот дом, ќе ги вклучи светлата, ќе ја отвори гаражната врата или ќе го активира системот за наводнување. Исто така, може да се контролира од далечина, благодарение на апликацијата MyJABLOTRON.

Сакам да имам сигурен и поудобен дом

Вистинска заштита за целото семејство

4 чекори до безбедност

Првиот чекор е, висококвалитетен аларм. Ние произведуваме и развиваме супериорни алармни системи, повеќе од 30 години. Тоа е една од причините, зошто тие се толку лесни за управување и имаат повеќе иновативни функции.

Продолжуваме со професионално инсталирање. Инсталирањето се изведува исклучиво од страна на нашите обучени и сетифицирани партнери. Затоа, се функционира како треба.

Последен и препорачан чекор е, да, алармниот систем се поврзе со Мониторинг центарот. Каде операторите ќе можат да Ве контактираат, доколку нешто се случи и ќе испрати патролна единица во Вашиот дом.

4 чекори до безбедност

23 јазици

Ова е бројот на јазици, што можат да се користар за управување со нашите паметни алармни системи

600 илјади

Се повеќе корисници ширум светот ја користат нашата апликација MyJABLOTRON, за да го контролираат нивниот паметен алармен систем.

2 начини

MyJABLOTRON може лесно да се контролира преку, мобилна или веб-апликација.

Заштитете го Вашиот дом каде и да сте

Со користење на мобилната или веб апликацијата MyJABLOTRON, можете да управувате со паметниот алармен систем од далечина и да управувате со уредите или апаратите во Вашиот дом. Ќе знаете за се што се случува дома, без разлика дали сте на одмор, на работа или во продавница.

Со нашата апликација можете да

  • Имате преглед на сите Jablotron-ови уреди
  • Да управувате со паметниот аламен систем, исто како, кога ја користите неговата физичка тастатура
  • Да ги прегледувате сликите од заштетните зони
  • Да ја следите потрошувачката на електрична енергија и температурата

The JABLOTRON 100+ — Центар за автоматизација на домови

Jablotron-виот систем користи бројни паметни функции и овозможува да го автоматизирате важиот живот. Можете да ги вклучувате и исклучувате вашите уреди, од каде ќе посакате, да доделувате инструкции за различни сезони или да поставите последователни настани.

Контрола на греење

Контрилирајте го Вашиот аларм и греење во Вашиот дом од еден систем. Искористете ја способноста да ја промените тепературата од конфорен режим во економски режим на работа, автоматски по излегување од Вашиот дом со активирање на вашиот аларм.

Исто така, можете да ја пратите и регулирате тепературата во Вашиот дом од каде сакате, со користење на апликацијата MyJABLOTRON.

Отворете ја Вашата гаража врата со Блиц светло

Не барајте го прекинувачот за да ја отворите Вашата гаражна врата. Едноставно светнете со фаровите од Вашиот автомобил и гаражната врата ќе се отвори

Кога имате посетители, едноставно отворете ја гаражната врата преку апликацијата MyJABLOTRON.

Наводнување на тревникот

Веќе нема да се грижите кој ќе ги наводнува Вашите растенија или тревникот кога сте на одмор. Паметниот алармен систем JABLOTRON 100+ ќе се погрижи за тоа.

Системот за наводнување, можете да го активирате од каде сакате преку апликацијата MyJABLTORN или претходно да го сетирате со перцизирање на датумот и времето.

Автоматско вклучување на светлата при пристигнување

Не барајте го прекинувачот за светло во темнината. Светилките автоматски ќе се вклучат, по исклучување на алармот систем или кога влегувате во одредени простории.

На едноставен начин можете да подесити кои светилки да се вклучат и во кои простории.

Осветлување на патека

Во зима, деновите се пократки. Направете ја Вашата патека до домот побезбедна, со вклучување на светлата од патека со паметниот алармен систем JABLOTRON 100+.

Исто така, можете да го користите и далечинскиот управувач за вклучување и исклучување на светилките, кој е сетиран во системот за алармирање и отварање на гаражната врата

The JABLOTRON 100+ — Центар за автоматизација на домови

Jablotron-виот систем користи бројни паметни функции и овозможува да го автоматизирате важиот живот. Можете да ги вклучувате и исклучувате вашите уреди, од каде ќе посакате, да доделувате инструкции за различни сезони или да поставите последователни настани.

4 начини за контролирање на Вашиот JABLOTRON 100+

Без разлика дали треба да го исклучите алармот, да ги вклучите светлата во градината или да ја отворите гаражната врата, секогаш постојат повеќе начини да го направите тоа.

klavesnice.jpg
Контролната тастатура со сегменти
mobil.jpg
Мобилната апликација за паметни телефони
macbook.jpg
WEB апликацијата
klicenka.jpg
Далечинското

Бесплатно превземање:

Apple Store Google Play

Ние ќе Ве заштитиме од поплава, пожар и гас

JABLOTRON 100+ алармниот систем ќе Ве извести за можните закани, во случај на зголемена потрошувачка на електрична енергија или покачување на температура во Вашиот дом.

Детектор за чад

Сензорот препознава дали е чад или покачена температура и Ве предупредува пред да започне пожарот. Се поставува акустичен аларм кој Ве известува на вашиот мобилен телефон и може да биде поврзан со Мониторинг центар.

Детектор за поплави

Детекторите чуствуваат истекување на вода и Ве предупредуваат пред да настане било каква штета. Се поставува алармен настан, Ве известува на вашиот мобилен телефон и може да биде поврзан со Мониторинг центар.

CO гас детектор

Детекторот навремено препознава протекување на гас, Ве предупредува пред Вашиот живот да бидете во опасност. Се поставува алармен настан, Ве известува на вашиот мобилен телефон и може да биде поврзан со Мониторинг центар.

ico-gray-108-instalace.png

Инсталација од паметен алармен систем

Погледнете што се вклучува JABLOTRON 100+ паметниот алармен систем за куќа со гаража

Прикажи Скриј

ico-gray-108-specifikace.png

Технички карактеристики

Find out more about the technical possibilities the JABLOTRON 100+ system brings to your house.

Прикажи Скриј

Додадете дополнителни уреди во Вашиот систем

Дали градите куќа и барате нов алармен систем? Или, дали веќе имате Jablotron аларм и сакате да ги проширите неговите функции? Нашите партнери ќе најдат соодветно решение за Вас со комбинирање на жична и безжична технологија.

Технички карактеристики

 

Жичани или безжични периферни уреди До 230 (1-120 безжичен)
Корисници До 600 различни кодови / 1200 картички
Секции До 15
Програмибилни излези До 128 (1-32 безжичен)
Календари 64 независни календари
Комуникациски протоколи LAN/GSM/GPRS/3G/LTE
Известувања преку MyJABLOTRON СМС, е-маил или push известувања кон неограничен број на корисници
Известувања преку централа СМС-и до 50 корисника
Сертификација до 2 степен, согласно EN 50131 стандард

Нвите IP камери ги прошируваат Вашате безбедносни можности

  • Меѓусебно поврзани со паметниот алармен систем JABLOTRON 100+
  • Од секој алармен настан тие автоматски генерираат едноминутен видео запис
  • Пристап преку апликацијата MyJablotron

Повеќе информации

Дознајте повеќе за другите паметни решенија.