Ovládejte a chraňte chatu přes mobil na dálku

21.11.2018

S podzimem a zimou přichází také problém, který zná asi každý chatař či chalupář. Přijedete na víkendový pobyt – a v domě je sotva pár stupňů nad nulou. Jeho vytopení vám potom zabere celou páteční noc, kterou musíte strávit v bundě pod dekou. Co s tím? Šikovné a přitom ekonomicky příznivé řešení existuje. Jmenuje se GSM ovladač a hlásič.

Ovládejte a chraňte chatu přes mobil na dálku

Díky tomuto chytrému zařízení je možné zapnout na dálku jak topení, tak třeba bojler. Takže nejenže bude chalupa při vašem příjezdu již příjemně vytopená, ale zároveň si hned po cestě budete moci dát osvěžující koupel bez drkotání zuby.

K tomu všemu dává GSM hlásič pozor na škody způsobené ohněm a vodou. Třeba když dojde ke zkratu na elektroinstalaci a vy přitom budete stovky kilometrů daleko, detektor zachytí kouř, a vy následně můžete zavolat hasiče nebo alespoň souseda dřív, než vypukne požár. Stejně tak vás nezaskočí třeba tající sníh, který může na jaře proniknout do interiéru – na potenciální problém vás totiž upozorní záplavový detektor.

Jde to řídit i bez signálu?

Skvělé na tom všem také je, že veškeré funkce ovládáte jednoduše přes aplikaci v mobilním telefonu. Teď se možná zarazíte: co když mám odlehlou chalupu v horách, kde není pokrytí kvalitním mobilním internetem?

I na to dobré GSM ovladače a hlásiče, třeba JABLOTRON GD-04K, myslí. Jak už totiž ono GSM v názvu napovídá, lze s nimi pracovat i přes prosté SMS a telefonování. Takže když chcete třeba před příjezdem zapnout vytápění, stačí na číslo zařízení odeslat SMS ve tvaru „zatop”. Ohřát vodu v bojleru? Prostě jako zamlada, když nebylo na kredit, GSM ovladač prozvoňte.

Řekněte, nestálo by za to posunout komfort vašich víkendů na chalupě zase o kus dál? Celé bezpečnostní zařízení, jímž budete svou chatu i ovládat, vyjde i s prací asi na deset tisíc korun. Kontaktujte nás a rádi vám poradíme.

Vyberte si některé z našich řešení

Chci kontaktovat prodejce Jablotron

Napište nám Nebo volejte
800 800 522