Jablotron

Bezbrižan odmor

Bilo da ovog ljeta idete u inostranstvo ili ostajete kod kuće, ne zaboravite da obezbijedite kuću ili stan prije nego što odete. Praznici i sezona godišnjih odmora su za kradljivce „glavna sezona“. Upotreba Jablotron alarma će vam olakšati pripremu. Jednostavno slijedite nekoliko osnovnih mjera predostrožnosti i možete bezbrižno otputovati.  

Da biste u miru i bez stresa uživali u svom odmoru, važno je da osigurate da vaš alarm radi pouzdano i da je vaš dom bezbjedan. Otkrivanje da su bežičnom detektoru potrebne baterije za vrijeme kampovanja može biti veoma iritirajuće i iznad svega nepotrebno. Zbog toga preporučujemo da cijeli bezbjednosni sistem bude pregledan od strane sertifikovanog instalacionog partnera prije odlaska na put. On će provjeriti, na primjer:

  • da li su baterije u bežičnim detektorima napunjene i rade,
  • da li rade detektori okoline kao što su detektori temperature i dima, detektori curenja gasa ili detektori poplava.

Pored toga, postaviće pristupni kod za prijatelja ili komšiju kako bi mogao da nahrani vašu mačku i zalije cvijeće.

SAVJET: Ako nemate kontakt partnera za instalaciju koji je instalirao ili trenutno servisira vaš alarm, pogledajte našu mapu.

Ostali koraci za sigurnost

Provjerili ste alarm, ali se i dalje brinete da se kod kuće može dogoditi nešto neočekivano? Nema ništa lakše nego u potpunosti iskoristiti aplikaciju MyJABLOTRON. Ona vam daje pregled onoga što se dešava u vašem domu, bez obzira gdje se nalazite. Uz to, pomoću aplikacije možete daljinski upravljati vašim domom. Tako, na primjer, možete započeti zalijevanje travnjaka ako dođe do toplotnog talasa.

Ostale opcije za jačanje vaše kućne sigurnosti uključuju povezivanje IP kamere za verifikaciju ili detektor pokreta koji snima fotografije. Oni će vas obavještavati, bez obzira da li se sunčate u vašoj vikendici ili se penjete planinskim vrhovima stotinama kilometara dalje.

Želim da kupim alarm